Skip to the content

Umbraco

Spot On hjälper dig med CMS

  • Slipp dyra licenskostnader
  • Användarvänligt CMS
  • Integrera mot andra system 

Umbraco - Open Source CMS när det är som bäst

Spot On är stolt guldpartner till Umbraco, den marknadsledande plattformen med komplett CMS-funktionalitet. Plattformen, som är en open source variant, har många olika plug-ins för till exempel produkthantering och e-handel - allt för att din webb skall hålla högsta klass.

Vad betyder Open Source?

Open source, eller öppen källkod som vi säger på svenska, innebär att programvaran plattformen är byggd på är tillgänglig för alla att läsa, använda, modifiera och vidaredistribuera. Detta gör att det går att återanvända programkod utan att behöva betala licensavgifter till kodens ägare. Liksom många andra open source lösningar har Umbraco-plattformen ett starkt community av utvecklare knutit till sig, som tillsammans jobbar för att hitta nya former av plug-ins som skall stärka plattformen.

Hur driftas jag min Umbraco-plattform?

Umbraco körs med fördel i Umbraco Cloud, Umbracos egen molntjänst med konkurrenskraftiga priser och 24/7-support. Givetvis går det att drifta Umbraco även on-premises.

För vem passar Umbraco?

Kanske har ditt företag redan ett väl fungerande PIM-system som ni inte är intresserade av att byta ut, men däremot så önskar ni att förändra er front och design ut mot era kunder? Eller så har ni tröttnat på att betala dyra licenskostnader för plattformar ni inte nyttjar fullt ut. Med sitt lättarbetade arbetsflöde passar Umbraco många företag och är dessutom möjligt att koppla ihop med nästan vilket annat system som helst. 

Spot On är Umbraco Gold Partner

Nylansering av Umbraco 9

I september 2021 släppte Umbraco version 9 av sitt CMS. Nedan listar vi några av de funktioner vi tycker gör Umbraco till ett riktigt starkt CMS. Överlag märks det att Umbraco satsar hårt på att göra redaktörer och innehållsskapare nöjda.

Teknikmässigt lyft

I Umbraco 9 har hela plattformen lyfts till en mer framtidssäker teknik. Genom att version 9 finns på .NET 5 är Umbraco CMS nu plattformsoberoende och kompatibel med inte bara Microsoft Windows-plattformen utan med alla plattformar som fungerar med .NET som till exempel macOS och Linux. Detta gör CMS:et tillgängligt för fler utvecklare.

Språkhantering

I den nya versionen av CMS:et finns en inbyggd språkhantering som underlättar mycket för dig som är redaktör. Utöver en tydligare sidstruktur ger det dig möjlighet att personalisera för besökaren genom att till exempel styra språk med geotag, så att besökaren får sidan på det språk som talas i landet de befinner sig. Det underlättar även ekonomiskt då du slipper lägga utvecklingstid på att bygga funktionen från början, nu finns den redan klar och redo att använda. 

Content Apps

Content Apps ger dig direkt tillgång i back office att kontrollera, analysera, mäta och dra datadrivna slutsatser. Du kan tex automatisera och söka efter trasiga länkar, kontrollera typsnitt, leta efter förbjudna ord, validera läsresultat och mycket mycket mer. Eller om du har en e-handelssajt så skulle du kunna ha en Content App som visar dom populäraste produkterna i en viss kategori. Content Apps är alltså extremt dynamiskt!

Diverse prestanda förbättringar

Det är tyvärr inte bara en knapptryckning att uppgradera från tidigare version av Umbraco men med nyheter som ovan och i kombination med de prestandaförbättringar som gjorts tycker vi verkligen att man skall fundera över det. Det finns ett inbyggt verktyg som heter Examine i Umbraco idag. Det gör det möjligt att enkelt söka och indexera innehåll på ett snabbt och smidigt sätt. 


Vill du veta mer om ifall Umbraco kan vara en plattform för dig och ditt företag? Vi hjälper dig gärna med dina frågor!

Kontakta oss