Skip to the content

Blogg om digitala affärer, e-handel och webben

Summering 2021

Och så börjar året lida mot sitt slut och vi blickar tillsammans med vår CEO Stefan Selvander tillbaka på det som hänt under 2021.

Digitala trender 2022

Det har blivit den tiden på året igen när vi tittar i spåkulan för att se vilka trender vi tror vi kommer få se mer av nästa år. Håll till godo i ett långt och matigt inlägg! 

Pressrelease - Spot On förvärvar Strategibyrån Noga

Genom förvärvet av Strategibyrån Noga utökar Spot On Solutions sitt erbjudande med rådgivning och tjänster inom SEO och digital marknadsföring. Förvärvet stärker Spot Ons position som strategisk partner för digitala affärer för medelstora och stora företag. Samgåendet med Noga är ett steg i Spot Ons expansiva utvecklingsplan.

Så undviker du priskriget med dina återförsäljare

Måste ni gå in och priskriga med era återförsäljare när ni börjar med D2C-försäljning? Svaret är nej. Det finns andra strategier för att locka slutkunderna till er e-handel. Vi lyfter fram de vassaste i det här blogginlägget.

Största skillnaderna B2B och D2C

Vad är egentligen de största skillnaderna mellan att sälja till B2B och D2C online? Vi har tagit fram 5 snabba punkter väl värda att läsa igenom.

Brenderup Group väljer Spot On som ny digital partner

Brenderup är en välkänd leverantör av högkvalitativa produkter inom marknaden för släp och trailers. Vid en ny upphandling av ny e-handelsplattform föll deras val på oss, Spot On. 

Välkommen Anna!

Vi växer inom vårt Growth-område och kan stolt presentera vårt senaste tillskott på inom UX-design - Anna Lundblad!  

Välkommen Andreas!

Man blir alltid lycklig när en utvecklare ansluter sig som bara kan gå rakt in i leverera högklassiga projekt. Därför är vi extra glada över att kunna presentera Andreas Crona och kommer förstås heller ALDRIG låta honom sluta hos oss. ;) 

Tress Sport & Lek AB hittar ny digital partner i Spot On

Med ett flertal olika shoppar, på olika plattformar, med olika språk och partners i andra länder var behovet stort av att koordinera och samordna såväl kundupplevelsen som arbetssättet internt. Med hjälp av Spot On hoppas Tress kunna hitta nya höjder för sin digitala affär. 

Varumärken som lyckas på D2C-marknaden

Vi listar fem företag som har tagit viktiga steg för att komma närmare sina slutkunder. Många av dessa företag lyckas samtidigt väva samman den digitala affären och fysiska köpupplevelsen på ett nyskapande sätt. Kort sagt – här finns mycket inspiration att hämta.

Välkommen Johanna!

Johanna kommer till oss med flera års erfarenhet av digitalisering. Vi är superglada och nöjda över att kunna presentera henne närmare för dig i det här blogginlägget! 

Undvik channel conflict

Många B2B-företag har i dag täta relationer med sina återförsäljare – starka band som knutits under flera år. I dessa fall kan trenden med direct to consumer kännas svår att haka på. Blir det inte som att börja konkurrera med sina egna återförsäljare?

Därför vill dina slutkunder köpa direkt från ditt varumärke

Vad är det egentligen som motiverar konsumenter att köpa produkter direkt från ett varumärke och inte från en återförsäljare? Just nu pågår dessutom en förflyttning i kundbeteende där allt fler vill köpa direkt från varumärket. Vi ger dig mer kött på benen i detta blogginlägg. 

Är D2C något för ditt företag?

Att helt förlita sig på återförsäljare för att få ut sina produkter på marknaden kan snart vara en del av historien. Nu pågår en snabb utveckling där allt fler företag undersöker möjligheterna för att skapa egna försäljningsvägar. D2C, direct to consumer, växer som aldrig förr. Spot On reder ut varför – och vad som är på gång.

Tips för dig som jobbar med försäljning inom B2B

Malin Sandström, ny försäljningschef på Spot On hjälper oss med smarta tips på hur du lyckas med din försäljning. 

Välkommen Alexander!

Alexander är utvecklaren som brinner så mycket för utveckling att han till och med övertalade sin fru att börja plugga programmering. Vi ser verkligen fram emot att lära känna Alexander bättre! 

Välkommen Kim!

Projektledare - can't live without them. Därför är vi extra glada och nöjda över att Kim Gelotte bestämde sig för att komma och jobba hos oss på Spot On!

Välkommen Michaela!

Som en superfrisk sommarvind svepte hon in på sin motorcykel och vi förstår ju redan nu att inget kommer bli sig helt likt igen, utan bara bli till ännu mycket bättre. Välkommen Michaela!

Skapa en bättre köpupplevelse på din e-handel

Köpupplevelsen är kanske det viktigaste av allt på en e-handel och ändå glömmer vi ofta bort att sätta oss i kundens sits när vi planerar för vår webb. 

Välj rätt PIM-system för din verksamhet

Står du i begrepp att börja titta på ett nytt PIM-system för att hantera din produktdata på din webb eller e-handel? Vi hjälper dig här med ett par korta punkter med att komma igång och få förståelse för vilka typer av attribut som är viktiga för dig för att lättare kunna urskilja bland de olika PIM-varianterna som finns på marknaden.