Skip to the content

DOTA - kriget mellan kontoren kan börja!

Två lag, Radiant och Dire, möter varandra på en arena som alltid är densamma. Radiants bas finns i nedre vänstra hörnet och Dires bas finns i övre högra hörnet. Ett antal torn försvarar baserna på respektive planhalva. Målet är att respektive lag eliminerar tornen och därmed får åtkomst till motståndarnas bas som också ska elimineras för att laget ska vinna.

Spot On finns idag representerat i två städer – Jönköping och Göteborg. (Vi finns i Stockholm också men där har vi ännu inte en fast kontorplats.) Ungefär två gånger om året brukar vi träffas på kick-off för att samla ihop teamet och lära känna varandra ännu lite bättre. Utöver detta så brukar vi också köra Hackathon någon gång per år för att få igång kreativiteten ännu mer.

Det händer dock att det ibland kan uppstå en liten retlig stämning mellan kontoren även fast majoriteten av oss faktiskt jobbar ifrån båda beroende på projekt och kund. För att avgöra en gång för alla vilket kontor som faktiskt är störst, bäst och vackrast så kommer det framöver spelas en turnering i fantasyspelet DOTA.

Varför DOTA? Det är det nog ingen som vet egentligen. Vi spelar mycket FIFA i vanliga fall men någon fastnade för DOTA och fick därefter med några fler i spelet. Nu har vi lyckats skramla ihop 5 spelare från varje stad som kommer möta varandra i ett episkt slag. Övriga deltagare som inte är med och spelar kommer naturligtvis att stå för pepp och dryck så att lagen kan prestera på max.

Vad är DOTA för de som aldrig spelat?

https://www.youtube.com/watch?v=Cp8neRiF9-k&feature=youtu.be

Här kommer de tre bästa tipsen för hur du lyckas från Benjamin på Jönköpingskontoret

  1. Titta på Youtube-klipp med andra som spelar och snappa upp tips och idéer.
  2. Håll koll på din egen karaktär så den inte skadas för mycket.
  3. Titta mycket på kartan i spelet så du ser när det andra laget närmar sig.

Let the games begin!

Spot On