Skip to the content

Summering av Web Summit Lissabon 2017

Lars-Åke, CEO på Spot On och Niclas, COO , tog en snabb tur och retur ner till Web Summit Lissabon 2017 för att insupa energin och komma hem fulladdade med ny kunskap och nya visioner.

Vad tar ni med er hem för inspiration?

L-Å: Att befinna sig på en så komplett och framåtriktad konferens, där hela världen samlas för att försöka förstå vad som väntar runt hörnet ger en oerhörd energi.

N: Det märks att AI och Machine learning kommer starkt i alla branscher nu, som till exempel hälsa och medicin. Det var också kul att fler än vi jobbar aktivt för att få in fler kvinnor i tech. Genom bland annat sitt arbete med Women in Tech var det i år 42% kvinnor på konferensen. Överlag blev jag inspirerad av energin och framåtandan framförallt!

Vad var största överraskningen?

N: Största överraskningen är att teknikbranschen hade lite samvete över utvecklingen i världen. Det var många debatter och föreläsningar som pratade om ansvarstagande i kölvattnet av hur Trump utnyttjade Facebook i valet förra året t.ex.

L-Å: Nu har vi ju varit på websummit förut och denna resa motsvarade förväntningarna med god marginal. Evenemanget är överraskande bra arrangerat.

Vad tror ni att vi på Spot On inom kort kommer att hjälpa våra kunder med?

L-Å: Predictions har vi arbetat med ett tag, men vi såg flera riktigt bra söktjänster som vi gärna vill fortsätta utforksa mer. Sen är ju AI, VR & AR på ingång vilket vi redan börjat prata med vissa kunder om.

N: Jag tror vi kommer hjälpa våra kunder att navigera i hur man kan förbättra sina affärer med AI/Machine Learning samt hitta bra tillämpningar på AR/VR-applikationer.

Var det något som inte imponerade alls?

N: Jag är inte imponerad av några av de största företagen som Apple, Samsung, Tesla och i viss mån Google, Microsoft och Amazon. De borde göra mer väsen av sig på en sådan här konferens.

L-Å: Kaffet!

Vad blir nästa inköp till kontoren (som är relaterat till vad ni såg på mässan)?

L-Å: Vi kommer kolla vidare på Watson och annan molnbaserad AI för att skapa ännu bättre tjänster.

N: Microsoft Hololens eller ”Nespresso-dödaren” Delta Q!

Image

Spot On