Skip to the content

Stark e-handel håller i sig – vilka trender gäller digitalt för 2018? 

Nyligen presenterade ehandel.se siffor som visar att 2017 års siffror krossade det föregående året gällande ökad e-handel. Året avslutades förstås starkt med både Black Friday och julhandeln men sett över hela året skedde en ökning av människors intresse av att sköta sina inköp via e-handel. Tidigare har försäljningen skett i majoritet ifrån datorn men detta året var första gången som mobilförsäljningen stod för lika stor del av spenderandet. E-handels trender är här för att stanna!

Vilka trender gäller det att hålla utkik på inför 2018?
Enligt Gartner är några av följande de viktigaste att hålla koll på:

1. AI-bas:
Fler och fler bolag kommer att börja använda AI för att basera sina affärsbeslut och ageranden. Några som redan börjat med gott resultat är t.ex Volkswagen som lät sin Tyska avdelning sluta använda mediabyrån och istället basera sina beslut på AI

2. Digitala konversationer
Vi kommer se allt mer av chatbots som kommer bli ännu bättre på att förstå uttal och dessutom bli bättre på att begära ytterligare information för att få fram rätt svar.

3. Blockchains
Ett säkert sätt att samla data som vi hittills mest har sett från Bitcoin men som säkerligen kommer dyka upp hos myndigheter och andra typer av kritiska system. Svårt att få grepp om vad blockchains innebär? Se den här superpedagogiska videon!

 

Vill du veta mer om hur du kan utveckla din affär på nätet? Tveka inte att kontakta oss.  Vi har lång erfarenhet av just e-handel och digitala affärer och hjälper gärna dig att komma igång.