Skip to the content

Vad gör en säljare på Spot On?

Säljare, Account Manager, Key Account, Head of happy clients - kärt barn har många namn och jobbar nog ibland på väldigt många sätt. Vi stoppade Julia lite i arbetet för att höra mer om hur en typisk dag på Spot On ser ut och vad som egentligen ingår i hennes arbetsuppgifter. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig? 

- Ja det finns väl liksom ingen vanlig dag. Saker jag helst vill hinna med på en dag är förstås att träffa eller interagera med kunder på något sätt. Både potentiella önskekunder, nya och befintliga. Min roll är att vara med vid införsäljning med allt vad det innebär till dess att någon form av överenskommelse är gjord. Sedan finns jag förstås med under hela processen även när projektet är igång - dock utan att jag lägger mig i de tekniska valen så mycket. Min tanke är att jag skall vara en person kunden alltid kan vända sig till med de funderingar och kanske problem som inte alltid rör själva produktionen, eller som kanske är lite jobbiga att ta upp. 

Behövs det en lång och teknisk utbildning för att förstå vad vi gör på Spot On? 

- Jag brukar säga att jag har svart bälte i nätshopping och att man kan komma ganska långt med det. Skämt å sido - det är klart att det är bra om du är van vid att röra dig i digitala miljöer men kanske ännu hellre att du har någon form av säljerfarenhet sedan tidigare. Är du van vid att träffa kunder i olika branscher, har lite engagemang och positivt sätt att föra dig, och framförallt - att du är snäll, så kommer du ganska långt hos oss! 

Hur ser ditt team ut, vilka jobbar du oftast med? 

- Jag river ju och sliter i lite alla möjliga till och från. Oftast har jag med mig någon på kundbesök som har en lite mer teknisk inriktning. Jag tycker det är bra att vara flera, dels har vi olika kompetenser och dels så är vi två som efteråt kan bolla med varandra vad vi pratade om och vad vi tror nästa steg skulle kunna vara. I projekten och den fortsatta dialogen med kunden så har jag oftast tät kontakt med projektledaren och kanske även några utvecklare. Gällande sälj och marknad i övrigt så sitter jag tätt ihop med VD:n och även  med konsultchefen för att ha bra koll på hur beläggningen ser ut. Jag brukar vara testperson åt vår UX-designer också! 

Spot On