Skip to the content

Vad gör en UX-designer på Spot On?

UX-design (User experience design) eller Interaktionsdesign som vi säger på svenska handlar om att skapa god användbarhet på webben. Det skall vara smidigt och enkelt för dig som besökare att handla, läsa, klicka eller hitta vad du letar efter. Hos oss på Spot On spelar UX-designern en stor roll då de ofta är med i starten när det gäller flera områden. Läs mer vad vår kompis David tycker! 

Vad skulle du säga att en UX-designers uppgift är? 

- I grunden handlar det om problemlösning, vi hjälper våra kunder lösa sina problem. För mig handlar det också till stor del om empati och kommunikation. Empati kanske låter konstigt men för mig handlar det om att verkligen förstå kunden, dens drivkrafter och mål på djupet. Här spelar workshops, analyser och intervjuer en stor roll för att jag skall kunna förstå vad de vill uppnå. Det handlar också om kommunikation och det som ses som traditionell design i olika former. Det är väldigt häftigt att analysera tester och utvärderingar för att därefter väva ihop det till något snyggt. Därefter går det slutligen att grotta ner sig i färg, form och göra allting pixel perfect! 

Vad tillför en UX-designer i kundens affärsprocess? 

- Jag tycker absolut inte företag skall vara främmande för att anlita en UX-designer i samband med att man vill göra förändringar på webben. Det kan små saker som kan göras bättre på en redan befintlig plattform, eller större omtag i samband med att något nytt skall lanseras. Vår roll är lite att tänka utanför boxen, men ändå på det sättet som vi (förhoppningsvis) lärt oss att besökare gör genom studier, intervjuer och tester.

Hur är det att jobba på Spot On? 

- Vad gör egentligen en bra arbetsplats? Är det lokalen, kollegorna, möblerna, kunderna eller kaffet? Jag har hittills inte hittat något att klaga på i alla fall. Jag gillar mentaliteten på bolaget överlag. Vi jobbar verkligen med den nya typen av ledarskap där varje individ tillåts att arbeta på det sättet som ger bästa resultat. För vissa innebär det tidigare mornar och sluta på eftermiddagen, för andra kanske från någon strand. Många av oss landar dock på kontoret ändå, kanske det tydligaste tecknet på att vi verkligen trivs ihop. 

 

Vill du också jobba på Spot On? Kolla vilka tjänster som finns lediga just nu! 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev