Skip to the content

Framtidens yrken inom webb och IT

Med nya tekniker kommer också nya yrkestitlar och krav från organisationer och företag att anpassa kunskaper efter marknadens behov. Vi har därför listat de yrkena som vi tror kommer vara heta på arbetsmarknaden framöver. Många av nedanstående yrken finns kanske redan till en viss del inom andra titlar idag, men vi vågar nästan förutspå att de kommer att få en ännu tydligare roll framöver.

Är det några du känner igen och som ni behöver på er arbetsplats?

Head of Bots

Automatisering inom kundtjänst och snabba svar dygnet om ligger högt upp på alla bolags prioriteringslista. Vem vem tar hand om bottarna och dess content? Tex vad som skall svaras, när det skall svaras, och ur det kan skapa leads generering? På sikt tror vi också att bottarna kommer att kunna skapa kreativ reklam.

Sixth Sense Analyst

Stöttar marknadschef och CEO i ett helikopterperspektiv för att hela tiden vara fullt uppdaterad vad som är hett imorgon och vad som gäller i framtiden för respektive bransch. (Ni vet det där arbetet ni själva önskar att ni har tid att bara sitta och fundera över men som alltid blir bortprioriterat för saker som brinner just där och då.)

Algorithm Auditor

Jobbar med att se till att AI-datan är rättvis, inkluderande, representerar företagets värderingar och framförallt är laglig med allt vad det innebär.

Subscription Strategist

I en tid där fler och fler hyr sina tjänster per månad istället för att betala en klumpsumma behövs det en strategi för hur kunder skall stanna kvar och fortsätta vara en inkomstkälla för bolaget. Subscription strategen jobbar med att driva lojalitet och skapa attraktiva prenumerationstjänster.

Machine Object Manager

Fler och fler smarta devices tar över vårt hem och kommer fungera som någon slags portvakt för vilka varumärken vi exponeras för. Det innebär att marknadsföring direkt mot och via maskiner kommer att vara en nödvändighet framöver och det blir machine object managerns uppgift.

Nyfiken på nytt jobb?

Se om vi har några tjänster på Spot On som skulle passa just dig!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spot On