Skip to the content

BE-Group väljer Spot On som e-handelspartner


Vi har det stora nöjet att meddela att vi skrivit ett partneravtal med BE Group för att hjälpa dem på deras digitala resa framåt. I en hård konkurrens med både plattformsleverantörer och andra partners föll valet till slut på Spot On för miljardbolaget BE Group.

Det är givetvis många aspekter som vägs samman i det helhetsperspektiv som krävs för beslut om partner i denna typ av upphandling. Exempelvis kompetens, kreativitet, engagemang, kostnader och tidplan. Spot On är de som har presenterat det starkaste alternativet för oss och vi ser fram emot uppstarten av projektet.
Jens Karlsson, Marketing Manager BE Group

Önskemål från BE Groups sida var att byta ut sin nuvarande B2B-portal och ersätta CMS:et Typo-3. Det kommer även krävas integration mot ERP Dynamics AX samt att projektet också kräver en helt ny PIM-struktur. Projektet innefattar initialt cirka 2000h och startar med ett flertal workshops för att säkerställa att omfång och scope. Därefter fortsätter arbete med UX, design, integrationer och utveckling av vald plattform - samtliga delar hanteras av Spot On.

Vi är förstås väldigt glada och nöjda över att BE Group ansåg att vi var den partner som var bäst lämpad för deras digital tillväxtresa. Vi gillar att ta oss an större projekt och i det här fallet fick vi dessutom möjlighet att visa upp vår djupa e-handelskompetens direkt vilket gjorde att kunden valde oss som partner först, och därefter gör plattformsvalet.
-Åsa Iwanson, CEO Spot On

Projektet startar redan i augusti 2020 och beräknas lanseras under Q1 2021.

Om BE Group

BE Group, som är noterat på Nasdaq Stockholm, är ett handels- och serviceföretag inom stål, rostfritt stål och aluminium. BE Group erbjuder effektiv distribution och värdeskapande produktionsservice till kunder främst inom - bygg- och tillverkningsindustrin. År 2019 omsatte koncernen 4,4 miljarder kr. BE Group har cirka 650 anställda med Sverige och Finland som största marknader. Huvudkontoret ligger i Malmö.
Läs mer om BE Group här

Vill du läsa om fler av våra projekt?

Spot On