Skip to the content

Behåll momentum i företagets digitalisering

Det rullar på bra med er digitala utveckling – ni har tagit viktiga kliv framåt och ser redan resultatet av era insatser. För att behålla det fördelaktiga tempot även framöver behöver den strategiska ledningen ta en paus. Vi förklarar varför.

Vill ni behålla momentum gällande företagets digitalisering? Följande tre punkter, som skulle kunna beskrivas som hållplatser längs resan framåt, kan användas som en färdplan för den strategiska ledningen.

Pausa

Det låter kanske ologiskt att stanna upp och ta en paus för att kunna fortsätta accelerera organisationens digitaliseringsarbete – men det kan vara precis vad ni behöver. Genom att göra en ”halvleksbedömning” av läget blir det betydligt enklare att veta i vilken riktning ni springer, och bör springa framåt.

Samla in insikter från den operativa ledningen och teamen som har jobbat i det ”nya normala” för att få en bild av hur digitaliseringsarbetet fungerat hittills, och vad som kan skruvas på för att uppnå ännu bättre resultat. Involvera hela företaget i pausen, så är chansen större att ni får en bred och riktig bild av läget.

Utvärdera

När ni i styrelsen väl tagit del av dessa insikter behöver ni utvärdera. Har webben fyllt den roll som det var tänkt? Har e-handeln bidragit till ökad försäljning? Om ni ser att det behövs förändringar och nya arbetssätt inom organisationen för att generera bättre resultat är det nu ni ska börja planera för detta. Motivera förändringarna genom att dokumentera vad ni har för lösning eller process nu, vad ni vill ersätta detta med och vilka positiva effekter förändringen väntas generera på lång sikt.

Omvandla lärdomar till handling

Nu är det dags att involvera hela företaget igen och låta den operativa ledningen omvandla slutsatserna till konkreta planer för hur förändringsarbetet framåt ska se ut. Låt inte halvleksbedömningen bli en fruktlös parentes där organisationen återgår till business as usual, utan använd insikterna som en språngbräda för nästa steg i digitaliseringsprocessen.

Fler tips som passar dig som jobbar i styrelse

Är ni bara i början av er digitaliseringsresa och tvärtemot ovan inte alls är intresserade av pausa och reflektera? Då passar det här inlägget dig. 

Läs om hur Dynamic Code accelererade under pandemin

Prenumerera på vårt nyhetsbrev