Skip to the content

Välkommen Michaela!

Det är inte så lätt att starta ett nytt jobb någon vecka innan alla går på semester och dessutom när majoriteten fortsätter sitt arbete hemifrån. Men är det någon som bara kommit in och tagit oss med storm är det Michaela Skeppstedt!

Hur känns det att äntligen vara på plats? 

Efter över ett år med Covid-19 och allt vad det innebär så känns det faktiskt riktigt bra att vara på plats. Det är väldigt kul att äntligen vara i kreativa lokaler med väldigt glada och duktiga kollegor, även om vi är ganska utspridda. Kaffet är gott och fruktskålen är alltid full, så det känns väldigt bra.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Spot On?

Att jag sökte mig till Spot On får vi nog tacka Niclas Sparr för, han är en väldigt duktig rekryterare.

(Paus för varm cyberkram till världens bästa Sparr!)

Att jag däremot fortsatte rekryteringsprocessen var för Spot On verkar vara ett väldigt tight och trevligt gäng människor. Jag älskar att arbeta i projektform men anser mig själv vara världens sämsta konsult, så att arbeta in-house passar mig ypperligt. Bonus på kakan är att Spot On råkade leta efter något som skulle innebära nya spännande utmaningar för mig, så jag är riktigt glad att jag sitter här idag.

Ja du skall ju komma in som Tech Lead hos oss, berätta lite mer om hur du känner inför den tjänsten. 

Tech Lead är för mig en väldigt bred roll med det yttersta tekniska ansvaret. Jag hoppas att kunna arbeta brett, förbereda och förenkla arbetet för våra utvecklare. Att arbeta med saker på en arkitektuell nivå utan att överge tekniken. Det blir en chans att använda min kunskap i att vara någon form av brygga mellan utvecklarna och kunden. Jag hoppas på möjligheten att kunna arbeta lika mycket med människor som jag gör med tekniken och på sig vis växa i min arbetsroll. Det kanske låter lite flummigt, men här på Spot On så känns det fullt görbart.

Fritiden då?

Jag gör ganska blandade grejer på min fritid men ska jag nämna det som är absolut roligast just nu så är det väl motorcykeln. För ganska exakt tre år sedan så tog jag mitt motorcykelkort och spenderar väldigt många lediga dagar ute på grusvägar och upptäcker vackra skogar och fantastiska platser över lag. Nytt för i år är dessutom tält så att jag inte behöver åka hem samma dag. Det finns inget mysigare än att vara ute i naturen antingen själv eller med gott sällskap. Mellan arbetsdagarna så brukar jag dock mestadels sitta hemma vid datorn och utveckla, 3d modellera eller spela spel. VR är då någonting jag tycker är väldigt roligt och har troligtvis tusentals påbörjade men aldrig avslutade VR projekt i Unity.

Hemliga kunskaper

Haha oj! Jag har genom åren hållit på med ganska mycket:

  • Kört ut pizza (innan Foodora ens var påtänkt..)
  • Jobbat inom hemtjänst
  • Började med Linux och databaser och gick sedan vidare till Volvo IT som "Infrastructure technical specialist"
  • Gick vidare till renodlade systemutvecklarjänster och har sedan dess jobbat som konsult, både ute hos kund och inhouse. 
  • Några andra roliga projekt jag jobbat med är tex Lego och Hultafors! 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spot On