Skip to the content

En summering av året som gått

Det börjar bli dags att summera ihop ett år som åtminstone för oss på Spot On tog rejäl fart efter det att Covid-19 gjorde entré. Vi lärde oss leva med virus, vaccin, hemmajobb, planerade aktiviteter som i sista stund fick ändras och att välkomna nya medarbetare på distans – men vi gjorde det och vi går starkare ur det här året än någonsin. Här för att ge oss en kort recap är vår CEO Stefan Selvander.

Stefan – om du fick beskriva 2021 med några meningar, vad hade du sagt då?

- Även detta år har ju på alla sätt varit ett speciellt år. Vi visste ju att fler och fler företag insåg att de var tvungna att göra digitala satsningar för att ha en chans att fortsätta bedriva sin affär, men vi visste inte helt i vilken omfattning det gällde. I april tog det rejält fart och vi lyckades vinna 4 stora upphandlingar med välkända bolag samtidigt som vi fortsatte att rekrytera i en rasande takt. Det gjorde att vi innan sommaren i stort sett var uppbokade fram till julen med den arbetsstyrka vi hade just då.

Kändes det lite bekvämt och härligt då eller fanns det en vilja att accelerera ännu mer?

- Haha ja det är ju lätt att bara luta sig tillbaka men vi kände att det verkligen var läge att gasa på ännu mer – vilket resulterat i ännu fler roliga kompisar på plats och flera affärer och kundkontakter som intensifierats under hösten.

Det dröjer ju en stund innan det slutgiltiga resultatet för 2021 är klart, men vill du ge en liten hint om hur du tror att det landar?

- Jag kan säga så mycket som att vi når våra ganska högt uppsatta årsmål, vilket bl a resulterar i nära 40% tillväxt. Jag är superstolt över det arbete alla fantastiska medarbetare lagt ner och som gett oss den här möjligheten. Det är verkligen resultatet av team work de luxe!

I början av december gjordes också det första förvärvet i Spot On’s historia och Strategibyrån Noga är numer en del av Spot On – berätta lite mer om hur det kom upp som en möjlighet?

- Vi hade länge identifierat att vi saknade viss kompetens inom området digital marknadsföring och sökmotoroptimering. Att bygga upp en helt ny grupp eller avdelning tar, som alla vet, ganska mycket tid så när ett möte med Andreas och Rickard på Noga blev aktuellt kändes det som att det var en viktig pusselbit att få på plats. Noga, eller numer Spot On då, hjälper oss att hjälpa våra kunder under en större del av affären. De kan identifiera målgrupper och trafik innan de kommer till siten och framför allt jobba med merförsäljningen efteråt på ett sätt vi tidigare inte haft möjlighet att göra. Vi märker redan nu att många av våra befintliga kunder är intresserade av att få höra mer.

Roligast det här året?

  • Vårt 10-årsjubileum i Oktober. En riktigt bra fest med ont i fötterna dagen efter av all dans!
  • Alla nya kompisar på jobbet, vi har utökat med inte mindre än 22 nya medarbetare under året. 
  • Vår digitala sommarfest i slutet av Maj. Med hjälp av FC Production i Jönköping blev resultatet över alla förväntningar. 
  • Förmånen att jobba med inte mindre än 17 nya kunder under året, samtidigt som våra befintliga kunder tagit oerhörda kliv i sina digitala satsningar. 
  • Sen tycker jag det är få förunnat att verkligen få skratta och ha kul på jobbet. Det märks vilken otrolig energi jag får av att komma in till kontoret efter några dagars hemmajobb. Jag hoppas att vi kan fortsätta att välja arbetsplats efter behov men att det alltid skall kännas extra bra att komma in till kontoret! 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spot On