Skip to the content

5 tips för att växa din digitala affär

Just nu växer e-handeln som aldrig förut. Vill du dra nytta av detta guldläge och låta din digitala affär växa? Då kan dessa fem tips komma väl till pass.

 1. Förbered din webbplats för ökat besökstryck

  Att göra satsningar som genererar trafik till din sajt är såklart avgörande när du vill växa din digitala affär. Men, se först till att du faktiskt kan förvalta den ökade trafiken. Både genom att ha en plattform som klarar en kraftig ökning i antal besök, men också genom att ha en landningssida som faktiskt leder till ökad försäljning. Annars finns risken att de nya webbplatsbesöken enbart resulterar i lägre konverteringsgrad. Lägg inte tid och pengar på att driva ny trafik till din sajt utan att göra ett grundligt förarbete.

 2. Inspireras av fysisk kundservice

  I en fysisk butik är det lätt att bekräfta kunden och aktivt påverka köpupplevelsen. När du säljer dina produkter eller tjänster på nätet har du inte den där direktkontakten med kunden att förlita dig på. Om du vill växa din digitala affär bör du därför göra det så enkelt som möjligt för dina potentiella kunder att ställa frågor och hitta viktig information på din sajt. Låt inte kunden gå vilse bland visuella element, och tänk på att långa svarstider kan likställas med en frånvarande butikssäljare.

 3. Marknadsför dig på rätt ställen
  Syns du inte, så finns du inte – en hård och ständigt aktuell sanning. I dag finns det tusentals olika SEO-guider (många kostnadsfria) att hitta på nätet som kan hjälpa dig att bli mer synlig. Har du möjligheten är det förstås smart att även betala för att hamna längre upp på listan över sökträffar. Ett annat hett tips är att vässa din marknadsföringsstrategi för sociala medier. Med stor sannolikhet hänger din målgrupp på minst en av de stora plattformarna, och är långt mer benägen att ta del av din marknadsföring där än i tryckt form.
 4. Samla siffror för smartare strategi

  En stor fördel med att satsa på digital marknadsföring är att du med enkla medel kan se exakta resultat i realtid. Se till att bli kompis med analysprogramvaran Google Analytics och mät avkastningen av dina marknadsföringsinsatser. Då har du ett snart ett gediget underlag för att skapa en mer träffsäker affärsstrategi.

 5. Jobba med smarta erbjudanden
  Vi har tidigare skrivit en matnyttig text om hur man på bästa sätt ökar sin försäljning online, och här listades knep som paketlösningar (där du föregår kundens behov och paketerar flera varor i samma köp) och olika typer av rabatter (exempelvis kopplade till särskilda tidpunkter, som Black Friday). Ta dig en titt på vilka konkreta insatser just du kan satsa på för att boosta onlineförsäljningen.

Ett sista litet tips

Ta hjälp av en strategisk partner

Det är inte helt lätt att veta vad exakt som behöver optimeras på din webbplats för att din digitala affär ska växa. Detta optimeringsarbete kanske dessutom hamnar långt ner på din prioriteringslista när kärnverksamheten pockar på uppmärksamheten. Då kan det vara smart att kroka arm med en partner som har stor kunskap kring digitala lösningar och få strategiskt viktig hjälp.

Öka din försäljning online

Vill du ha mer konkreta och exakta tips på hur du skall göra? Då har vi en uppföljning på detta blogginlägg som du kommer älska. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spot On