Skip to the content

Cykelpoolen väljer Spot On som digital partner

Vi kan stolt meddela att Cykelpoolen AB har valt att ingå ett samarbete gällande en ny digital plattform tillsammans med Spot On AB.

Cykelpoolen startade 2017 och bygger på en genuin passion för cykling och att förbättra klimatet. Förtätningen av städer pågår för fullt samtidigt som kraven för miljöreglering blir tuffare. Många barnfamiljer och unga vuxna väljer att prioritera bort ägandet av egen bil när det finns tillgång till cykelpooler och bilpooler som fyller deras mobilitetsbehov. Utöver detta ökar också kraven på fastighetsbolag att ersätta den del av parkeringsplatserna med klimatsmarta mobilitetstjänster menar Sara Vennström, CEO på Cykelpoolen.

"Spot On kändes som den självklara partnern att kroka arm med för att utveckla vår digitala affärsplattform. Den kompetens och erfarenhet som Spot On besitter inom backend och systemarkitektur gör att vi känner oss trygga med att vi får en väl fungerande lösning. Men lika viktigt är att Spot On delar vårt engagemang i att utveckla en ny smidig och hållbar mobilitetslösning. Vi är väldigt nöjda med kvaliteten i det Spot On levererar och dessutom snabbare än tidsplanen." - Sara Vennström, CEO Cykelpoolen

Med Cykelpoolens app bokar och låser du snabbt och smidigt upp din cykel och ställer sedan bara tillbaka den där du hämtade den. Idag samarbetar Cykelpoolen med ett flertal större aktörer såsom Stockholmshem och HSB.

Spot On’s del i projektet är att bygga ett API och backend-lösning till Cykelpoolens nya App tillsammans med designbyrån Grand Public. Spot On ansvarar också för att bygga det backoffice som Cykepoolen behöver för att adminstrera kunder, pooler och cyklar. Lösningen kommer även hantera betalningar och låsa upp cykellås med hjälp av appen. Tekniskt sett utgår mycket av utvecklingen ifrån opensource-verktyget abp.io.

"Det här är ett annorlunda men väldigt spännande projekt jämfört med de traditionella e-handelsprojekt vi brukar jobba med. Vi tycker det skall bli otroligt kul att ta oss an utmaningen och ser fram emot att inom kort lansera en första MVP." – Fredrik Richter, lösningsarkitekt Spot On

Vi tackar för förtroendet och ser fram emot ett långt och fruktsamt samarbete!

Vilka andra bolag jobbar med Spot On?

Tryck på knappen nedan för att läsa mer om företag som valt Spot On som deras digitala partner.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spot On