Skip to the content

Tress Sport & Lek AB hittar ny digital partner i Spot On

Tress Sport & Lek AB är ett familjeägt bolag som grundades redan 1899 och som sedan dess jobbat med att inspirera barn, ungdomar och vuxna till ett mer aktivt liv. De är idag ett av Skandinaviens ledande företag vad gäller lek, idrott och sportutrustning. Tress projekterar och levererar aktivitetsområde som lekplatser, klättermiljöer och utegym, i både Sverige, Norge och Danmark.

Med ett flertal olika shoppar, på olika e-handelsplattformar, med olika språk och partners i andra länder var behovet stort av att koordinera och samordna såväl kundupplevelsen som arbetssättet internt. Med över 5000 kvalitetsprodukter för omgående leverans behövdes det ett omtag omkring partnerskap och arbetssätt.

Vi valde Spot On då fick vi en stark känsla av att ni är en mindre & närvarande partner med ambitioner om ett tätt samarbete, lyhördhet och stor förståelse för branschen”

Fredrik Klitte, VD Tress Sverige

Målet med satsningen är bland annat att optimera e-handelsaffären genom diverse åtgärder, allt från strategiarbete omkring teknik gällande vald e-handelsplattform till webbanalys som hanterar detaljer. Ett stort arbete kommer också ligga på att minska mängden internt manuellt arbete genom att hitta smartare processer för hantering av innehållsarbete. Utöver de rent tekniska val som behöver göras finns det även en önskan om att kunna accelerera resultatet av den digitala affären och se mätbara resultat.

”Det kommer bli mycket spännande att fortsätta jobba med Tress. Vi har redan kommit i gång bra med samarbetet och haft diverse träffar och workshops. Strategin är förstås att fortsätta vara lyhörda inför kundens önskemål men komplettera med vår starka e-handelskunskap för bästa resultat framåt.”

Malin Sandström, försäljningschef Spot On

Det initiala projektet sträcker sig över 2022 och framåt. Målet är att hitta ett samarbete där Spot On står för strategi och utveckling, så att Tress får full möjlighet att fortsätta vara bäst på marknaden när det kommer till att leverera högklassiga produkter för lek och sport.

 

OM TRESS SPORT & LEK AB

Tress erbjuder det mesta av det bästa inom skolidrott, lek & motorik till förskola, näridrottsplats, klubb- och föreningsprodukter, gymnastikutrustning, sim & bad, omklädnings- och förvaringsmaterial och sjukgymnastik/rehab. Tress Utemiljö erbjuder roliga och inspirerande produkter inom lekplats, sport och parkmiljö.

Tress har bara samarbete med kvalitetsmedvetna, samarbetsvilliga och utvecklingsorienterade leverantörer. Produktoptimering och en tät och god kommunikation är en självklarhet i våra samarbeten. Tress ställer stora krav på sina leverantörer, som främst är europeiska. Tress vill bidra till en större motivation, fler timmar i rörelse och en bättre folkhälsa för alla.

https://www.tress.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spot On