Skip to the content

Varumärken som lyckas på D2C-marknaden

Vi listar fem företag som har tagit viktiga steg för att komma närmare sina slutkunder. Många av dessa företag lyckas samtidigt väva samman den digitala affären och fysiska köpupplevelsen på ett nyskapande sätt. Kort sagt – här finns mycket inspiration att hämta.

Att vara först ut med något nytt kan kännas skrämmande. Kanske tänker ni så kring direct to consumer-trenden? Om ingen av era konkurrenter har valt att starta egen försäljning direkt till konsument, skulle ni behöva bryta ny mark. Då kan det vara skönt att titta på föregångare inom andra branscher.

Här är fem svenska och internationella företag som har vågat ta steget och nu skördar frukten av sin D2C-satsning.

  1. All Blues är ett svenskt företag som tillverkar smycken av återanvänt silver. När varumärket startade 2011 valde ägarna att sälja via återförsäljare för att få in sina smycken på nischade varuhus. Denna säljkanal har kompletterats med en egen e-handel – och nu har man tagit ytterligare kliv mot slutkunden. Antal återförsäljare har halverats och All Blues har i stället öppnat en egen fysisk butik. Grundaren Jacob Skragge säger till Svensk Digital Handel att möjligheten att fullt ut äga hur sitt varumärke exponeras, sina säljkanaler och kommunikationen mot kund skapar mer värdefulla och fina säljupplevelser.

  2. Volvo Cars har under 2020 påbörjat en omställning där återförsäljarnas roll ska anta nya former. Företaget har tagit fram en ny kommersiell strategi där man investerar kraftigt i sina försäljningskanaler online. De elbilar som Volvo Cars ska lansera de närmaste åren kommer enbart att kunna köpas online. Men återförsäljarna kommer fortfarande vara viktiga för att bygga kundrelationer, skrev Volvo Cars i ett pressmeddelande i våras.

  3. Amerikanska Wilson, kanske mest kända för sin sportutrustning, har under 2021 expanderat företagets D2C-affär – mycket för att stärka sin position som ett varumärke som inte bara säljer just utrustning. Som en del i detta öppnar Wilson flaggskeppsbutiker i New York, Los Angeles, Peking och Shanghai. I butiken i New York som redan har hunnit öppna säljer varumärket limited edition-produkter i en miljö där det har satsats stort på teknik och estetik. Wilson har också släppt en ny kollektion med kläder som inte nödvändigtvis behöver användas som träningskläder (ytterligare en pusselbit för att bredda bilden av varumärket) som kommer att säljas i butikerna.

  4. Vi har i tidigare blogginlägg nämnt Nike som en av jättarna som anammat det här med D2C. Samtidigt som Nike hela tiden expanderar sin digitala affär, öppnar de också futuristiska konceptbutiker som ska locka konsumenterna. Nyligen har skomärket öppnat en butik i Sydkorea, där den digitala världen vävs ihop med den fysiska. Ett exempel på detta är lösningen Nike kallar ”Inside Track”, vilket är ett bord med en interaktiv skärm som ger information om skor som ställs på bordet. En annan lösning är en tre våningar hög digital skärm där Nike bland annat delar aktuella idrottshändelser.

  5. Tillbaka till Sverige. Här har förvaringsföretaget Elfa lanserat ”Studio Elfa Hansa” i Malmö. Detta beskrivs som en mötesplats för inspiration och kunskapsspridning där konsumenter kan få hjälp med att skapa förvaringslösningar – och Elfa får möjlighet att träffa sina slutkunder. Företaget har tidigare lanserat en tankesmedja där de med hjälp av konsumentundersökningar och experter undersöker trender, behov och utmaningar inom förvaring. Studion ska fungera som en fysisk förlängning av den här tankesmedjan.

Det finns många vägar att gå för att komma närmare sina slutkunder. Konceptbutiker med tungt fokus på digitalisering och e-handel är två alternativ. Vill du bolla tankar och idéer kring hur ditt företag kan skapa en ny säljkanal direkt till konsument? Spot On har stor kunskap kring hur du på bästa sätt tar fram en digital strategi, och står redo för att lotsa dig på resan mot D2C-försäljning.  

Fler artiklar inom ämnet

Vill du läsa mer om möjligheterna att stärka och utveckla din digitala B2B-affär? I nedan inlägg kan du hämta massor av inspiration!

Är D2C något för ditt varumärke? 

Därför vill dina slutkunder köpa direkt från ditt varumärke

7 tips om digitalisering för dig som sitter i styrelsen

Läs mer om andra case

Vi på Spot On har stor erfarenhet av att hjälpa företag att accelerera sin digitala affär. Det kan handla om allt från e-handel, PIM, integrationer eller strategi. Vi finns där för dig! 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spot On