Skip to the content

Välkommen Janne!

Med sin breda och djupa erfarenhet av kvalitetshöjande arbete är Janne mer än välkommen till oss på Spot On. Visst har vi tidigare haft möjligheter att jobba med testning av våra lösningar men med Janne kommer vi få en otrolig kunskap och framförallt bra process i hur vi skall hantera den här typen av arbete framåt. Läs mer om Janne nedan och framförallt - läs till slutet så vi en gång för alla kan reda ut om han är boven bakom.... 


Hallå Janne - välkommen, hur har den första tiden varit på plats?

- Mycket trevligt måste jag säga! Toppenkollegor som ställer upp och hjälper till med allt vad som kan komma behövas. Det har varit mer eller mindre full fart eftersom jag jobbar i ett team som har hand om ett flertal kunder.

Jag råkade ju tidigare säga att du jobbade som "testare" men fick ju sen krypa till korset och inse att din roll består av så mycket annat också?

-... haha ja. Jag jobbar med kvalité, från start till mål i projekten. Testledning och test ingår som del av det, men det handlar om allt från kravarbete i början av projekt, processer under till ren testning innan och efter leverans. Jag tror och ser att det finns en hel del saker som kan förbättras i nuvarande setup så jag är inte sysslolös direkt!

Vad tror du är det bästa och viktigaste värdet du kommer bidra med till våra kunder?

- I och med mer än 20 år i branschen så är det erfarenheter av alla de slag, samt att jag med kvalitét- och test-bakgrund har ett annat fokus än de flesta andra. Utvecklare kanske tänker på att koden skall vara perfekt och att lösningen skall fungera tekniskt, projektledaren att budget och tidplan håller. Oavsett vad det rör sig om så tänker jag alltid på slutanvändarens upplevelse av det som vi levererar - jag försöker vara den som tänker utifrån-och-in hela tiden med andra ord. 

En sak jag tror kommer märkas är att det blir färre buggar som åker ut i produktion, dvs vi fångar dessa tidigare i utvecklingsprocessen.

Hur ser din bakgrund ut? Vad har du jobbat med tidigare? 

- När det gäller ren e-handel så främst på bank-sidan med mycket arbete omkring hantering av fakturor som gått via banken. Jag har annars jobbat med bolag och produkter inom vitt skilda områden:

  • Värdetransporter
  • Interaktiv datavisualisering
  • Lyxbilsupplevelser
  • Mjukvara för sjukvården
  • Försäkringsbolag
  • Blandade websiter och appar för mobila enheter m.m 

 

Vad händer på fritiden Janne?

Förutom allt det där vanliga så försöker jag göra lite allt möjligt. Skapa musik, köra MC bortom asfaltsvägar, springa lite, läsa SF/fantasy samt kolla lite film och serier. Som alla andra helt enkelt.

Och så var det den här sista frågan - erkänn att det är du som lagt in "roliga" Göteborgsvitsar som triggas igång på vissa ord i Slack? 

- Det KAN vara så att jag hjälpte en kollega att få till detta.  

Bli Jannes kollega

Tycker du att det låter spännande att få jobba på ett bolag där nya roller hela tiden behövs och där du alltid jobbar inhouse i ett team? Se vilka tjänster vi har lediga just nu!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spot On