Skip to the content

Välkommen Mikael! 

Saker vi känt att vi ibland saknat på Spot On tidigare:

  • Någon som faktiskt jobbat med design och inte bara går på tycke och smak
  • Någon som kopplar ihop design, budskap och affär så att det i slutändan harmonierar.

Nu har vi äntligen Mikael på plats som tickar inte bara de två boxarna ovan, utan också bidrar med ett gäng övriga delar vi inte ens visste att vi behövde. Säg hej och välkommen till Mikael Nyander!

Mikael, berätta lite om dig själv?

- Jag heter då Mikael och är en av de som från och med 1 december 2021 fick chansen att tillhöra Spot On i samband med uppköpet av Strategibyrån Noga. Jag har idag titeln Creative Director. Förutom färg och form arbetar jag också med övergripande strategier och budskap. Rent praktiskt så tar jag fram budskap och content för olika marknadsföringskanaler. På Spot On hoppas jag, förutom mina nuvarande uppgifter också få arbeta mer med affärsutveckling.

Hur tycker du att det har funkat att slå ihop bolagen? 

- Jag tycker det har känts bra och vi har fått ett fint välkomnande. Sen är det ju förstås tråkigt att det är lite svårt att träffa alla på en gång, jag hoppas på en rejäl fest framåt när allt sånt tillåts.

Överlag tror jag vi kommer matcha varandra otroligt väl. På Noga hade vi under en längre tid pratat om att vi ville jobba mer kunder som äger hela sin digitala affär, främst e-handelskunder. Att sedan Spot On som redan arbetar mycket med e-handel visade intresse för vår verksamhet var ju rena lyckan. Helt rätt på så många sätt!

Hur ser din yrkesbakgrund ut? 

- Jag har nog alltid jobbat med marknadsföring på ett eller annat sätt. Jag har bland annat jobbat som redigerare på tidning, informatör inom offentlig sektor, egen verksamhet som frilansat som fotograf/formgivare och sedan har jag jobbat på flertalet reklambyråer. Men ska jag dra till med någon dold talang så kan det kanske vara att jag har gått en utbildning i scenografi.

Vilket är ditt favoritverktyg att använda inom ditt dagliga jobb? Kan vara ex Google, ditt anteckningsblock, Slack eller kanske Adobe-suiten?

- Jag gillar ordning och reda så jag får nog säga Microsoft Planner. Annars gillar jag videoredigering i Adobe Premiere.

Vad gör du på fritiden?

Jag gillar att gå på loppisar och köpa inredning. Jag handlar ofta från Amazon, där är det lätt att hitta originella saker. Sen tycker jag om bra ljud, typ HIFI-grejer och när jag lyssnar är det förstås sakral barockmusik som gäller!

Lär dig mer om oss

Vill du läsa mer om vad vi hittar på för kul på Spot On? Följ oss på vår Instagram!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Spot On