Skip to the content

Alnab Armatur AB väljer Spot On som ny digital partner

Vi kan härmed stolt meddela att Alnab Armatur AB väljer Spot On som ny digital partner i deras satsning på att stödja den tillväxt bolaget står inför. Med hjälp av en ny digital plattform från Litium kommer flexibilitet, kundupplevelse och långsiktigt byggande vara grundpelarna för att ta Alnab till nya höjder.

Alnab är en återförsäljare av tekniskt kvalificerade systemlösningar till processindustrin, med produkter inom områden som ventiler, gasanalys och pannövervakning. Produktfloran omfattar ett antal agenturer med leveranser från tillverkare över hela världen. Detta kräver förstås en smart hantering av produktdata samt en modern och användarvänlig upplevelse både internt för Alnabs medarbetare såväl som externt för kunder.

"Alnab är ett spännande B2B-bolag där vi genom att komma in tidigt i processen får en möjlighet att från början hjälpa kunden med deras strategiska val gällande sin digitala affär. Hela upphandlingsprocessen har skett på ett proffsigt och samtidigt nyfiket sätt där vi fått möjlighet att lära känna bolaget väl. Vi klickade verkligen bra från början och det är också spännande att få lära sig mer om en ny bransch. Vi ser fram emot att tillsammans utveckla affären i flera etapper över lång tid."
- Malin Sandström, Försäljningschef Spot On

Med hjälp av utomstående konsulter skedde upphandlingen över ett antal möten där Spot On fick möjlighet att lyssna in på problemställning och önskemål från kunden för att sedan kunna bilda sig en uppfattning om vilken väg och lösning som var mest lämplig framåt. Detta ledde till en bra strategisk plan med en tydlig plan på två steg till en början men också möjlighet att på ett agilt sätt lyfta in de önskemål och förändringar som kommer utmed resans gång.

"Vi på Alnab ser stora möjligheter i att utveckla våra affärsprocesser med hjälp av digitala plattformar och genom att kunna använda vår affärsdata på nya och mer effektiva sätt. Med denna utveckling kommer vi att på ett ännu bättre sätt kunna tillgodose våra kunders önskemål och fortsatt skapa och bibehålla långsiktiga relationer inom alla våra branscher.
Vårt val av Spot On som partner på denna utvecklingsresa kändes självklart, då de kunde erbjuda såväl en passande plattform som ett erfaret och kunnigt team. Vi tycker också att Spot On och Alnab delar synen på hur digital utveckling bör genomföras och vi ser därför detta som ett första steg av ett långsiktigt samarbete.”
-Jan-Erik Larsson, CEO Alnab

 

Projektet beräknas lanseras under Q1 2023.

Om Alnab

Med huvudkontor i Partille levererar Alnab kvalificerade tekniska systemlösningar, såsom ventiler, manöverdon, pannövervakning och gasanalys.
Företag omsätter idag cirka 150 MSEK och har cirka 35 anställda. Alnab ingår i det börsnoterade bolaget Indutrade.

Fler case

Vill du läsa om fler referenscase och samarbeten företag har med oss på Spot On? 

Kontakta oss

Spot On