Skip to the content

Nå nya kunder med Facebook-annonser 

Med Facebook Ads får du möjlighet att använda en riktigt kraftfull annonsplattform. Få annonskanaler ger dig som annonsör så stora möjligheter att hitta och nå precis rätt målgrupper. Med hjälp av Facebooks spårningskod, Facebook-pixeln, kan du nå personer som besökt din webbplats, de som handlat av dig – men även de som påbörjat ett köp utan att checka ut.

Träffsäkert målgruppsurval

Förutom att nå personer som har besökt din webbplats eller som följer din Facebook-sida, kan du även visa annonser för personer, baserat på deras intressen. Den information om bland annat bostadsort, ålder, intresse och användarbeteende som Facebook har om sina användare, ger en unik möjlighet att skapa exakta målgruppsurval – Targeted Audiences. Här lönar det sig att lägga ner lite extra tid och energi, för när vi väl hittar rätt målgrupper når vi fram till de personer som verkligen har ett intresse av det du erbjuder. Och när vi enbart pratar med bekräftat intresserade personer blir Facebook en ekonomiskt mycket effektiv kanal.

Stäng affären med remarketing och abandoned cart

Med Facebook remarketing kan du visa annonser för människor som följer dig på Facebook och Instagram eller som på ett eller annat sätt interagerat med dina sidor. De kan ha gillat en bild, tittat på en film eller kanske taggat en kompis i kommentarerna. Du kan även använda Facebook remarketing till att visa annonser för personer som besökt vissa sidor på din webbplats. För dig som driver en e-handel är det här extra användbart när du vill nå personer som återkommande köper produkter från ett visst varumärke eller en viss produktgrupp. Du kan också bygga en abandoned cart-kampanj för att nå de som lämnat sin varukorg utan att slutföra sitt köp. De här kampanjtyperna blir ofta snabbt lönsamma.

 

Vi skapar affärsnytta

Det finns alltså mycket goda möjligheter att hitta nya kunder med hjälp av Facebook. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med olika strategier för olika typer av företag.Vi hjälper dig att hitta nya kunder och förbättra lönsamheten för din digitala affär. Vill du veta hur vi tillsammans med dig kan skapa affärsnytta genom strategisk annonsering på Facebook? Varmt välkommen att höra av dig för ett första möte!

Hitta nya kunder med lookalike-målgrupper

Med Facebook lookalike-målgrupper klonar Facebook dina nuvarande kunder, dina webbplatsbesökare och följare och skapar en helt ny målgrupp. De jämför profilerna på mer än 2 000 punkter för att hitta de personer som bäst stämmer överens med dina nuvarande kunder. Det resulterar i en målgrupp som i mycket hög utsträckning liknar de som brukar köpa dina varor eller tjänster, de som brukar besöka din webbplats eller följa dig på Facebook och Instagram. Personer med samma intressen, köpvanor och livsstil. Eftersom du riktar dig till en högst intresserad målgrupp, uppfattas du som annonsör – än mer relevant.

 

Mät resultatet så du vet att det lönar sig

I Facebook Ads Manager skapar vi och optimerar dina annonskampanjer. Det är också här vi utvärderar resultaten mot de mål vi gemensamt satt upp för kampanjen. Det kan till exempel vara att nå en bred räckvidd, att driva trafik till webbplatsen eller att personer i målgruppen ska genomföra ett köp. Vi testar olika målgrupper mot varandra för att kunna analysera vilka målgrupper som genererat bäst resultat utifrån målsättningen. Med hjälp av målhändelser kan vi se hur många köp som genererats från en viss annons och varje köps konverteringsvärde, alltså försäljningsintäkten från köpet. Genom att titta på annonskostnad, intäkt och marginal får vi en bra bild av annonseringens lönsamhet. Med en genomtänkt kundresestrategi för Facebook Ads hjälper vi dig att successivt öka din omsättning och lönsamhet.

Digital marknadsföring

Läs mer om hur du kan jobba med digital marknadsföring för att bli bäst i klassen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev